Wednesday, September 26, 2007

xmlpub: inställd föreläsning i morgon + deltagarkoll

Hej,
härmed ställs morgondagens (27/9) planerade föreläsning i XML för publicering in; visst "slack" finns inbyggt i schemat och vi skulle annars komma lite ur fas.

Samtidigt tänkte jag passa på att åter kolla om alla som får mailet vill vara registrerade på kursen. Jag ska lämna deltagarlistor till administrationen i slutet av veckan, så om du inte vill vara registrerad bör du maila mig senast fredag förmiddag.

Mvh Björn

---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.

Monday, September 24, 2007

xmlpub: Morgondagens laboration i Violett/Turkos

Hej,
jag tänkte bara påminna om att morgondagens laboration i XML för publicering primärt äger rum i Violett/Turkos pga lokalstrulet i biblioteket.

Mvh Björn


---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.

Thursday, September 20, 2007

xmlpub: Laborationer + lablokal

Hej,
nu är lab3 XSL-FO uppdaterad och bör vara helt körbar. Jag har även lagt till en ny frivillig extralaboration om XHTML och CSS som ni kan påbörja efter dagens föreläsning.

Gällande labbsalar är det ju i det närmaste omöjligt att ta sig till Loftet för tillfället. Ärendet är hög(s)t prioriterat, men vi kan ännu inte säga när det löst sig. Därför är alla återstående labbtillfällen under period 1 förlagda i Violett/Turkos.

Notera också att ämnet för dagens föreläsning alltså är XSL-FO och CSS, och inte RSS, RDF som ursprungligen stod i schemat.

Mvh Björn
---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.

Wednesday, September 19, 2007

xmlpub: morgondagens föreläsning

Hej!
Morgondagens föreläsning i XML för publicering ska handla om XML för layoutsyften. Den består av två delar, dels CSS som används för att koppla en layout till (exempelvis) webbsidor, dels XSL-FO som används för att göra schnygga sidlayouter.

Den senare är grunden för laboration 3, den första är underlag för en extralaboration om CSS som inte är publicerad just nu, men som kommer läggas upp inom någon dag.

Jag har lagt upp podcasts med motsvarande innehåll (enhanced podcasts med ljud och bild motsvarande morgondagens föreläsning, mobiltelefonanpassade filer samt pdf-filer för utskrift och skärm), allt tillgängligt via kurshemsidan, http://xml3.nada.kth.se/utbildning/kth/kurser/DM2517/xmlpub07/

Mvh Björn
---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.

Thursday, September 13, 2007

xmlpub: Dagens föreläsning

Hej,
dagens föreläsning om XSLT sker som planerat i E53 13-15. Introduktion på http://elfurl.com/erhyp
Motsvarande föreläsning finns som podcast på webbsidan.

Mvh Björn

Tuesday, September 11, 2007

xmlpub: Dagens laboration

God morgon!
Idag är det alltså handledningstillfälle i kursen XML för publicering. Vi satsar i första hand på att vara i salen Loftet i biblioteket, och först om den blir full börjar vi fylla på i Turkos/violett i huvudbyggnaden. Att hitta till Loftet är inte helt trivialt. För er som känner till lokalerna kanske följande kan vara till hjälp:
Gå genom bibliotekshallen och upp en våning, så ni kan gå in i Sydvästra galleriet (svart dörr). Gå igenom SvG så ni hamnar i trapphuset mellan sydvästra och sydöstra galleriet. Gå upp en våning och bakom den svarta dörren utan märkning hittar ni Loftet.

För er som inte känner till lokalerna så går jag förbi biblioteksinformationen kl 8.00, 8.30 och 9.00 och hämtar upp folk som är vilse.

Labbhandledningstillfällena är alltså inte obligatoriska och labbarna kräver heller ingen form av genomgång, utan det går bra att göra allt på egen hand. På tillfällena finns dock kursens labbassistenter Anna och Matts på plats, och ibland även jag, så ni kan ställa frågor.

Jag hade förhoppningen om att kunna använda Sima för att hantera hjälpkölistan. Nu visar det sig att klienten inte fungerar på nyare macar så det funkar inte. Jag har istället gjort ett litet webb-baserat snabbhack som ni kan hitta på http://www.hedin.mobi/labblista/
Där kan ni ställa er i kö om ni behöver hjälp.

Slutligen kan nämnas att podcastar för föregående och kommande föreläsning nu finns upplagda.

Så, det var nog allt. Vi ses kanske på labben.

Mvh Björn

PS. Av hänsyn till morgontrötta skickas detta endast som epost.
---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.

Thursday, September 6, 2007

xmlpub: Dagens föreläsning

This summary is not available. Please click here to view the post.

Wednesday, September 5, 2007

XML för publicering, deltagarkoll och meddelandelogg

Hej,
nu har jag uppdaterat PingPong så de som ville gå kursen men inte var anmälda också är inlagda.

Jag vill så snabbt som möjligt få deltagarlistan korrekt, så jag vore glad om eventuella personer som får detta mail och redan nu vet att de INTE vill gå kursen meddelar detta till mig (på bjornh@kth.se).

Slutligen vill jag också upplysa om att jag har ett arkiv över meddelanden jag skickat i kursen, och att detta kan nås på http://xmlpub07.blogspot.com/ (länken finns också i navigeringsmenyn på hemsidan http://xml3.nada.kth.se/utbildning/kth/kurser/DM2517/xmlpub07/)

Mvh Björn Hedin

---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.

Monday, September 3, 2007

XML för publicering

This summary is not available. Please click here to view the post.

ps.

Just ja, klicka på "sammanfattning" för att se sammanfattningen. Svårt att få in all info på 160 SMS-tecken. Nu slut på SMS-spam

Mvh Björn Hedin