Tuesday, September 11, 2007

xmlpub: Dagens laboration

God morgon!
Idag är det alltså handledningstillfälle i kursen XML för publicering. Vi satsar i första hand på att vara i salen Loftet i biblioteket, och först om den blir full börjar vi fylla på i Turkos/violett i huvudbyggnaden. Att hitta till Loftet är inte helt trivialt. För er som känner till lokalerna kanske följande kan vara till hjälp:
Gå genom bibliotekshallen och upp en våning, så ni kan gå in i Sydvästra galleriet (svart dörr). Gå igenom SvG så ni hamnar i trapphuset mellan sydvästra och sydöstra galleriet. Gå upp en våning och bakom den svarta dörren utan märkning hittar ni Loftet.

För er som inte känner till lokalerna så går jag förbi biblioteksinformationen kl 8.00, 8.30 och 9.00 och hämtar upp folk som är vilse.

Labbhandledningstillfällena är alltså inte obligatoriska och labbarna kräver heller ingen form av genomgång, utan det går bra att göra allt på egen hand. På tillfällena finns dock kursens labbassistenter Anna och Matts på plats, och ibland även jag, så ni kan ställa frågor.

Jag hade förhoppningen om att kunna använda Sima för att hantera hjälpkölistan. Nu visar det sig att klienten inte fungerar på nyare macar så det funkar inte. Jag har istället gjort ett litet webb-baserat snabbhack som ni kan hitta på http://www.hedin.mobi/labblista/
Där kan ni ställa er i kö om ni behöver hjälp.

Slutligen kan nämnas att podcastar för föregående och kommande föreläsning nu finns upplagda.

Så, det var nog allt. Vi ses kanske på labben.

Mvh Björn

PS. Av hänsyn till morgontrötta skickas detta endast som epost.
---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM2517: XML för publicering.